Пт, 10 Січ 25
9°C

Сезонні страви: готуємо ікру з баклажанів

Наталія Свирида 07 Липня, 2022

Хто з вас не любить ікру? Ви зараз про яку ікру подумали? Особисто я уявила баклажанову… Інгредієнти для цієї сезонної страви я зібрала на власному городі.

Але «синіх» на грядках я знайшла лише два. Потім вирвала молоденьку моркву, смикнувши її за красивий чуб. Пару цибулин «сімейки», родичі якої примостилися купками. Заглянула під лопате листя, де розляглося цукіні. Чудово. Зелененьке та «м’ясисте», майже без зерняток. А поряд – яскраво жовті кабачечки. Ідіть-но до мене) Так, побродивши на городі, я зібрала все, що бачила.

Тож на мою ікру пішли наступні інгредієнти:

2 баклажани 1 цукіні

2 кабачки

4 солодкі перці

2 цибульки з родини «сімейка»

4 невеличкі морквинки

3 соковиті, роздуті від гордості, томати. Бажано брати рожеві, але це не принципово.

А далі у каструлю з товстим дном наливаємо олії. Щиро – від душі. І по черзі кидаємо усі овочі, порізані однаковими кубиками. Цибулю, моркву, перчик, кабачки, цукіні, «сині» і наостанок – томати. Солимо. Перчимо. Додаємо трохи цукру. І коли вже всі овочі будуть «дружити» між собою – кладемо кріп. Для пікантності можна додати часничку. Це вже за вашим бажанням.

Ну хто скажіть відмовиться взяти хрустку шкуринку хліба і намастити такою ікоркою? Можна їсти як закуску, або як гарнір до м’яса. Та що там мудрувати? Смакуйте як хочете. Головне – із задоволення!

Інна Корміленко

Наталія Свирида

Статті автора