Нд, 29 Гру 24
0.8°C

Особливий чорнобаївський борщ представили на онлайн-фестивалі “Таврія-Борщ”

Наталія Свирида 17 Вересня, 2024

Уже третій рік поспіль у Херсонській області в онлайн-режимі проходить культурно-мистецький фестиваль “Таврія – Борщ”. Цьогоріч тут представили і борщ із Чорнобаївки.
Про це повідомило “Суспільне”.
До рецепту особливого борщу входять сметана та вишня, а подають його разом із салом та пампушками.

“Вишня непроста, сучасна, карамелізована, із додаванням амарето для смаку та гостроти відчуттів. Дуже смачна і дуже загадкова. Кажуть, коли в хаті сміються діти, то в хаті є життя, а коли в хаті пахне борщем — є достаток. Борщ завжди і ву кожній сім’ї різний”, — поділилась подробицями учасниця Любов Адамець.

Рецепт пані Адамець отримала від своєї бабусі. На приготування страви вона та помічниці витратили понад 4 години. У борщі варилась курка з начинкою із домашніх яєць, перцю та вершкового масла.

“Разом з тим замішується ще таке не рідке і не густе тісто. Начинка закладається в черевину курки. Курку опускають в окріп, краї тіста заварюються і потім вариться борщ”, — розповіла господиня.

Борщ дегустували Ірина, яка приїхала до Чорнобаївки з іншого району області, та місцева мешканка Альона. Смак страви усім дуже сподобався.


Фестиваль “Таврія – Борщ” під цьогорічним гаслом “Родинний борщ: від покоління до покоління” триватиме до кінця вересня. На ньому вже представили понад 50 борщів із усіх громад області, навіть тимчасово окупованих. Усі знімки страв учасники виставляють на сторінці Херсонського обласного центру народної творчості у Facebook. Борщем збираються пригостити і військових на Херсонщині.

“Хто в Україні, хто десь за її межами, хтось в Америці, хтось в Бразилії, в Англії, в Ізраїлі — всі варять борщі і присилають нам свої рецепти”, — мовить директор центру Володимир Капелюшник.

Він також поділився планами на рік — випустити третю добірку “Борщі Херсонщини. Сімейний борщ. Борщ родини”.

Фото “Суспільного Херсон”.

Наталія Свирида

Статті автора